was successfully added to your cart.

Bun venit în ecografia 3D

By June 27, 2016Ecografe

ecografieLa prima sarcină m-am regăsit privind o ecografie 3D extrem de realistică a copilului meu; nivelul de precizie depășea cu mult imaginile granuloase alb negru cu care eram obișnuită. Am putut să disting forma nasului, rotunjimea obrăjorilor și o mânuță perfect formată pe care o ținea lipită de frunte.

Imagistica avansată poate salva vieți. Tehnologia modernă a ecografiilor 3D și 4D poate fi folosită pentru a detecta diverse afecțiuni congenitale sau anormalii in utero. În cazul meu, ecografia a arătat că placenta joasă a crescut peste cervix, ceea ce făcea ca o naștere naturală să pună în pericol atât copilul cât și pe mine. Datorită acestei examinări, nașterea s-a realizat prin cezariană.

Dar în vreme ce progresele tehnologice ajută ca ecografiile să sprijine femeile însărcinate, ele au dus și la popularizarea ecografiilor recreaționale –  o practică care poate expune la risc fătul. În același timp, sunt femei care critică perspectiva de a afla prea multe infomații despre copilul nenăscut.

Majoritatea femeilor însărcinate sunt familiarizate cu ecografia 2D – ultrasunete de înaltă frecvenţă care se folosesc de ecouri pentru a reda imagini alb-negru ale fătului. Dacă este utilizat ca dispozitiv de diagnostic, el poate să determine data nașterii, să confirme localizarea placentei, să măsoare cantitatea de fluid amniotic și să analizeze poziția fătului, mișcările și ritmul cardiac.

Este cu adevărat un moment impresionant când vezi pentru prima oară creatura în formă de caju care s-a instalat în uterul tău. Clinicile de radiologie furnizează viitorilor părinți imagini și DVD-uri cu fetușii. Acum clinicile de tip butic valorifică cererile, instalându-și reprezentanțe în mall-uri oferind astfel ecografii 3D/4D care nu sunt necesare din punct de vedere medical.

Leave a Reply