was successfully added to your cart.

Ecografele de buzunar folosite pentru a determina poziția fătului

By June 27, 2016Ecografe

ecografia3dViitoarele mame din Norfolk, UK, vor fi primele din țară care vor avea posibilitatea unei ecografii pentru a detecta poziția copilului înainte de a se naște. Spitalul Universitar din Norfolk și Norwich din estul Angliei înregistrează 6000 de nașteri pe an, din care 150 de bebeluși sunt în prezentație pelviană francă. S-au primit fonduri în urma unei campanii NHS pentru achiziționarea a 25 de scanere portabile ceea ce asigură nașteri mai sigure pentru femeile care nu știu că bebelușul nu se află în poziția cu capul în jos.

Vscan™ dezvoltat de GE Healthcare, este un scanner de buzunar cu ultrasunete care furnizează în timp real imagini anatomice alb-negru și fluxul sanguin cu coduri de culoare doar prin acționarea unui buton. Dispozitivul ușor de utilizat asigură o investigație non-invazivă a organelor și poate contribui la diagnosticarea rapidă pentru diverse tipuri de pacienți. Datorită dimensiunilor mici și a greutății nesemnificative, în comparație cu ecografele tradiționale, personalul NNUH se  poate deplasa cu dispozitivul Vscan de la un pacient la altul cu ușurință.

Parte din proiectul pilot, 190 de moașe de la NNUH sunt actualmente instruite să utilizeze și să interpreteze scannerele. Fiecare sală de naștere va fi dotată cu un dispozitiv, două vor fi alocate secției prenatale și unitatea de naștere.

O diagnosticare târzie a poziției inversate a fătului poate contribui la o mai mare probabilitate de a efectua o cezariană sau alte complicații. Moașa Jo Keable, a explicat că în mod normal, abilitățile moașelor de a palpa și de a simți poziția copilului sunt 70% eficiente. Odată cu dotarea cu Vscan, Jo este încrezătoare că echipa de la NNUH pot diagnostica 100% cazurile cu probleme legate de poziție.

Vom scana toate femeile care sunt deja în travaliu și pe cele care vin pentru inducerea travaliului.

Atunci când descoperim un caz de poziție inversată îi oferim femeii șansa să vorbească cu un obstetrician și să discute opțiunile viabile conform nevoilor individuale. ”Unele pot alege să nască natural iar altele decid să li se facă cezariană.”

Jo a explicat că în  mod normal bebeluși se poziționează cu capul în jos la 33 de săptămâni. Dacă nu s-au întors până la declanșarea travaliului, nașterea poate fi mai dificilă sau mai periculoasă pentru copil.

Consultantul Obstetrician Martin Cameron spune: “Este o reală oportunitate de a aduce îmbunătățiri îngrijirii femeilor care nasc la NNUH. Până acum examinarea se făcea doar prin palpare abdominală, dar cu ajutorul scannerelor se vor efectua teste de diagnostic mult mai eficiente. ” “Fiind o unitate pilot, rezultatele vor fi analizate pentru a vedea cât de eficienți suntem în evaluarea poziției inversate. Rezultatele le vom face publice pe plan național și internațional. ”

Leave a Reply