was successfully added to your cart.

Ecografele “Point of Care” economisesc 20.000$

By June 27, 2016Ecografe

Point of Care ultrasoundShanghai (Aprilie 11, 2016)— conform unei cercetări prezentate la Congresul Mondial CHEST, pacienții aflați în stare de șoc evaluați cu ecograf “Point of Care” (investigație realizată chiar la patul pacientului) au stat mai puțin timp pe medicație pentru tensiunea arterială și s-au observant trenduri de a petrece mai puține zile conectați la ventilația mecanică și mai puțin timp petrecut la terapie intensivă. Aceasta a dus și la o reducere a costurilor de 20,000 de dolari pe pacient.

În acest studiu de cohortă retrospectiv contolat realizat de cercetători de la Kern ICU și de la Spitalul Legacy Good Samaritan din Portland, Oregon, SUA, cercetătorii au examinat utilizarea ecografului “Point of Care” – POCUS pentru evaluarea statusului volumului intravascular la cazuri de șoc.

Grupul evaluat cu POCUS în cadrul studiului au necesitat mult mai puțin timp tratamentul cu agenți vasoactivi și a înregistrat o evoluție bună a tuturor parametrilor măsurați față de grupul controlat. Aceste tendințe au persistat chiar dacă grupul POCUS avea niveluri de gravitate a bolii mai ridicate.
“Utilizarea ecografelor la patul pacientului de către clinicienii de la terapie intensivă este în continuă creștere, iar studiile care arată progrese în ceea ce privește rezultatele sunt foarte importante”, spune Daniel Mitchell, principalul autor al studiului. “In acest studiu, incidența scăzută a agravării bolilor și reducerea costurilor au fost extreme de promițătoare.”

Mai multe rezultate ale studiului vor fi prezentate la Congresul Mondial CHEST 2016. Un sumarul al studiului poate fi accesat pe wesite-ul CHEST http://bit.ly/1qB2Ux7.

Congresul Mondial CHEST 2016, un eveniment care aduce împreună clinicieni din toată lumea specializați în îngrijire medicală pulmonară, precum și în domeniul medicinei de urgență și al medicinei somnului va avea lor între 15 și 17 aprilie 2016 în Shanghai-China.
CHEST este lider mondial în promovarea celor mai bune rezultate pentru pacient prin intermediul educației inovatoare a medicinei toracelui, prin cercetare clinică și îngrijire realizată în echipă. Misiunea sa este de a fi campion în prevenirea, diagnosticarea și tratamentul bolilor toracelui prin educație, comunicare și cercetare. Asigură legătura esențială între cunoștințele clinice și resurse pentru cei peste 19.000 de membri din întreaga lume, care oferă pacientului îngrijire medicală pulmonară, precum și în domeniul medicinei de urgență și al medicinei somnului.

Leave a Reply